ASTENIA DE PRIMĂVARĂ

Primăvara mulţi dintre noi resimt o stare de oboseală generală însoţită de slăbiciune fizică, cu toate că organismul este sănătos. Datorită simptomelor de oboseală sau chiar de epuizare fizică, astenia de primăvară este adesea confundată cu diferite boli.

Astenia de primăvară provoacă o stare de oboseală diferită de cea resimţită după un efort fizic sau intelectual prelungit şi apare în urma unei diminuări profunde a resurselor energetice ale organismului uman. De aceea, cele mai mici eforturi epuizează resursele fizice, iar starea psihică a individului stă sub semnul iritabilităţii, al indispoziţiei şi al melancoliei.

Astenia nu este o boală propriu-zisă, ci un simptom, o tulburare, o stare a organismului obosit, lipsit de energie si vitalitate.
Astenia de primăvară poate avea diverse cauze şi se poate prezenta sub diferite forme, deoarece afectează individul atât în sfera psihică, intelectuală cât şi în cea fizică,somatică.

Există mai multe simptome care indică o posibilă astenie. Cele mai frecvente dintre ele sunt: stări de continuă oboseală şi somnolenţă, lipsă de energie, pasivitate şi putere de concentrare redusă,disconfort, iritabilitate, anxietate, dureri de cap, palpitaţii,ameţeli,lipsa tonusului şi scăderea formei fizice,sentimentul de vinovăţie,scăderea sau creşterea poftei de mâncare şi, implicit, probleme legate de greutate, astenia ne afectează nu doar viaţa personală, ci şi performanţele la locul de muncă.

Astenia de primăvară are efecte negative şi asupra sănătăţii noastre fizice iar una dintre afecţiunile pe care le declanșează este anemia.
Cele mai bune remedii pentru ameliorarea asteniei de primăvară se regăsesc în alimentaţie, în odihnă, în exerciţiile fizice şi în preparatele naturale.

Combinaţia dintre spirulină și cătină intervine în reglarea şi echilibrarea funcţiilor metabolice şi imunologice ale organismului, este recomandată pentru completarea şi normalizarea dietelor cu carenţe de proteine, vitamine, microelemente, flavonoizi ori prin aport exagerat de lipide şi glucide.

Echinacea purpurea și vitamina C asigură aportul de nutrienţi şi substanţe bioactive necesar în suplimentarea dietei pentru echilibrarea sistemului imunitar,susține sănătatea căilor respiratorii,contribuie la menținerea sănătății sistemului osos.

Extractul de rădăcină de Lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), extractul de fructe de Cătină (Hippophae rhamnoides), extractul de fructe de Măceş (Rosa canina),contribuie la creşterea rezistenţei organismului în situaţii de suprasolicitare nervoasă, de efort intelectual şi fizic susţinut, stres, în carențe alimentare, tonifiant general, pentru înlăturarea oboselii.

Extractul glicerinohidroalcoolic diluat 1 DH din mlădiţe proaspete de Măceş (Rosa canina) ajută la ameliorarea tulburărilor funcţionale ale tractului respirator, cauzate de diferiți contaminanţi, în special în perioadele reci ale anului, contribuie la creșterea mobilității articulațiilor,sprijină sistemul imunitar, susține apărarea naturală a organismului.

“Iubesc primăvara oriunde, dar dacă aș putea alege, aș întâmpina-o mereu în grădină.”
Ruth Stout