Misiunea mea ca președinte al Patronatului Planta Romanica

Pe 12 iunie 2019 am fost numită în funcția de președinte al Patronatului ”Planta Romanica”, asociație cu personalitate juridică din anul 2002. Am fost onorată să mă alătur unei echipe prestigioase din conducerea patronatului si anume președintelui onorific, academician Ovidiu Bojor și copreședintelui Sorin Godeanu, fondatorul brandului de suplimente alimentare Elidor.

Actualmente activez ca director de Marketing/Comercial/Logistică/Distribuție din cadrul companiei Hofigal și dețin și funcția de vicepreședinte al Societății Române a Chimiștilor Cosmetologi, sunt autorul a zeci de lucrări de specialitate și articole de informare și educare publică în domeniul sănătății.

Planta Romanica este o asociație cu reprezentare națională ce și-a propus încă de la începuturile sale să fie un important partener de dialog social și a reușit! Prin consultarea specialiștilor de aici au fost elaborate legi ce au reglementat industria de profil, inclusiv Legea plantelor medicinale și aromatice 239/2010.

Ca președinte executiv, alături de colegii mei doresc să păstrăm și pe mai departe această implicare în sănătatea publică, și să contribuim la elaborarea de noi strategii, pentru ca românii să poată alege dintr-o paletă largă de soluții pentru sănătate, pe cele mai potrivite lor.

Noi, cei care activăm în domeniul plantelor medicinale și aromatice dorim ca industria noastră să fie la fel de bine reglementată ca peste tot în Europa și să se bucure și pe mai departe de încrederea românilor. Aproximativ 80% dintre aceștia preferă tratamentele complementare naturale înaintea celor medicamentoase, prin urmare trebuie să fim capabili să le oferim o piață inovativă, cu exigențe și standarde ridicate.

Suplimentele alimentare fitoterapeutice au la bază tehnici inovative de înaltă clasă, ce deschid un nou front de luptă cu afecțiunile curente. Fitoterapia se bucură de prestigiu, deoarece și-a dovedit eficacitatea și caracterul blând, neinvaziv.

În ultimele decenii a revenit în forță în preferințele oamenilor, aportul fitoterapiei fiind semnificativ în unele boli cardiovasculare, hepatice, intestinale, metabolice, respiratorii. S-a demonstrat că suplimentele alimentare sunt surse importante de nutrienți și oferă sprijin puternic în construirea unui stil de viață sănătos, în condițiile în care acesta este un deziderat tot mai greu de atins.