Discurs deschidere an universitar 2019-2020, Titu Maiorescu

Dragi studenți,

În primul rând mă voi adresa vouă. Este momentul unui nou start, cel al anului universitar 2019-2020 la Titu Maiorescu.

Va împărtășesc că trăiesc un sentiment foarte plăcut de împlinire personală atunci când văd că tineri că voi aleg universitatea noastră.

Și o alegeți pentru că știți că aici veți dobândi o temeinică pregătire profesională. Și pentru că pe baza acestei pregătiri veți practică viitoarea profesie cu responsabilitate și conștiinciozitate. Pentru că noi vrem competențe pentru studenții noștri, nu doar simple hârtii.

La Titu Maiorescu punem un accent deosebit pe practică și suntem interesați de ceea ce faceți fiecare în parte după terminarea facultății.  Vrem să va oferim acces la cele mai actualizate informații și la toate stadiile de pregătire profesională la care ați putea aspira, să faceți față cu brio atunci când va aruncați în vâltoarea concurenței globale.  Dorim să dobândiți succesul!

Studiile universitare vă vor ajută să faceți performanță în acest domeniu, dar obținerea statutului profesional și social la care tindeți, depinde numai de voi. De felul în care vă alegeți modelele, de timpul și de energia investite, de entuzismul pe care-l aveți față de cunoaștere.

D-le președinte,

Onorați membri ai Consiliului de Administrație,

În contextul zilei de astăzi sunt mândră și bucuroasă să constat că universitatea noastră are o dezvoltare impetuoasă: astăzi, aici, desfășurăm un învăţământ modern, de calitate, performant, competitiv şi pragmatic. Sunt atribute care au o absolută acoperire în realitate. Mai mult decât atât, fiind construită după modelul bolognez al universităţii clasice, Universitatea Maiorescu a dobândit, în timp,  vocaţie şi anvergură europeană.

Prin strădania dumneavoastră și a corpului profesoral pe de o parte, dar și a studenților care au absolvit-o pe de altă parte,  universitatea s-a înscris în orbită învăţământului superior românesc de prestigiu. S-au format deja nenumărate generaţii de absolvenți care și-au construit cariere în drept, ştiinţe economice, psihologie, medicină și medicină dentară, farmacie, științe informatice, ştiinţe politice, comunicare şi relaţii internaţionale

Va felicit pentru consecvența dovedită, pentru faptul că nu ați abdicat de la obiectivul de a aduce Universitatea Titu Maiorescu la excelență. Este un proces cu o miză uriaşă, și la care doresc în continuare, că și până acum, să fiu parte implicată, ori de câte ori considerați că-mi pot aduce serviciile!

Stimați colegi,

Cu tot respectul cuvenit mă adresez dumneavoastră în final, dar nu în cele din urmă.

Se deschide un nou an de pregătire academică, în care le vom fi aproape și-i vom ghida pe studenții noștri pe drumul profesiei alese, cu respect față de nevoile lor intelectuale, de racordare la noile realități ale lumii în care ei vor activa.

Manualele universitare și volumele de specialitate pe care le vor consulta pentru a achiziționa sau consolida cunoștințele sunt importante, dar mai important este faptul că le vom fi modele trainice, că le vom da aripi puternice pentru a participa la consolidarea comunității în care vor trăi, indiferent de locul geografic ales. Noi pregătim astăzi oameni pentru lumea de mâine.

De aceea, spre îndeplinirea acestui nobil obiectiv, vă doresc sănătate, putere de muncă și entuziasm pe drumul transferului de cunoaștere!