NATURĂ ȘI FRUMUSEŢE

Persoanelor de sex feminine natura le-a dat capacitatea de a procrea. Corpurile noastre sunt chimie, în primul rând. Acest lucru face ca echilibrul hormonal al femeilor să fie diferit de cel al bărbaților.
Estrogenul și progesteronul și corecta balanță dintre ele ne aduc starea de bine, strălucire în ochi, poftă de viață și o formă fizică bună. Dar atunci când faci efort fizic intens, de prea multe ori pe săptămână, fără să ții cont de limitele tale, nu faci altceva decât să dinamitezi echilibrul delicat al acestor hormoni.
45-60 de minute de activitate fizică zilnică, executată în ritmul tău propriu – poate fi mers rapid, alergare ușoară, mers pe bandă, pilates, gimnastică acvatică – este suficient pentru a avea o musculatură tonifiată și pentru a arde caloriile în exces, dar mai ales pentru a menține echilibrul între estrogen și progesteron. Sau poți face o oră de mișcare intensă pe săptămână alegând clasele care au un ritm mai alert și alte două ore de activitate fizică moderată.
Ideal este să menții procentul de grăsime din corp la 21-24% din greutate, ceea ce se poate obține cu mișcare fizică moderată dar efectuată constant de-a lungul vieții și o hrană din care să nu lipsească fibrele, grăsimile sănătoase și proteinele. Cheia sănătății este la tine, important este să acționezi intelligent.
Ţesutul adipos suplimentar deversează o cantitate excesivă de estrogeni în organism ceea ce poate favoriza creșterea unor tumori, iar țesutul adipos insuficient scade periculos nivelul estrogenului, ceea ce afectează întreaga arhitectură osoasă a corpului. Importantã este și dozarea inteligentă a efortului, coroborat cu modul în care ne alimentăm. Existã și anumite substanţe active care susțin echilibrul hormonal și te ajută să slăbești.
Pentru un echilibru hormonal optim, atât la femei cât și la bărbați, și cu putere de corectare a deficiențelor ce apar la nivel hormonal și benefice în menținerea greutății normale putem folosi ulei de cătină (Hippophaë rhamnoides), ulei din seminţe de in (Linum usitatissimum), biomasă Spirulină (Spirulina platensis), extract total din larve de trântor
Extractul total din larve de trântor este un produs apicol special, cu o compoziţie complexă, asemănătoare lăptişorului de matcă, are un puternic efect revitalizant şi energizant; conţinutul bogat în proteine, glucide, lipide, săruri minerale, β-caroten, vitamine, pre-hormoni naturali, aminoacizi esenţiali liberi îi conferă multiple proprietăţi biologic active, utile pentru optimizarea funcţiilor organismului, a vitalităţii şi puterii lui regenerative.
Spirulina platensis este bogată în substanţe biologic active, esenţiale pentru organismul uman, este o sursă importantă de proteine, aminoacizi, vitamine, inclusiv beta-caroten, micro- şi macroelemente, acizi nucleici (ADN, ARN), necesară pentru reglarea şi echilibrarea principalelor funcţii metabolice şi imunologice ale organismului.
Uleiul de cătină reprezintă un complex polivitaminic ce asigură un aport optim de fitonutrienţi necesar dietei, în principal b-caroteni, vitamine liposolubile D, E, F, K, o serie de compuşi polifenolici, acizi graşi polinesaturaţi, aminoacizi liberi şi microelemente pentru susţinerea sănătăţii organismului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii prin întărirea sistemului imunitar.
Uleiul din seminţe de in este o sursă directă de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 într-un raport optim (1:3), echilibrat. Aceşti acizi graşi sunt lipide esenţiale care fac parte integrantă din membranele celulare şi neuronale, fiind indispensabili organismului pentru procesul de biosinteză a lipidelor cerebrale şi reglarea unor procese majore ale sistemului nervos central.
Aceste substanţe active asigură completarea şi normalizarea dietelor dezechilibrate şi corectează deficienţele care apar odată cu vârsta (peste 30 ani) în special cele legate de sistemul imunitar.
Posedă proprietăţi biotrofice, energizante, vitalizante, tonifiante, psihotonice, antioxidante, benefice pentru toate vârstele.
Menţin sănătatea ţesuturilor, stimulează şi normalizează schimburile de substanţe la nivel celular, restabilesc şi echilibrează funcţiile metabolice ale unor ţesuturi şi organe.Influenţează pozitiv activitatea sistemului nervos şi menţin buna funcţionare a creierului, ajută la îmbunătăţirea capacităţii de concentrare şi de memorare, mărind performanţele cognitive în perioadele de efort intelectual intens, susţin refacerea sistemului imunitar, crescând capacitatea de apărare naturală a organismului, încetinesc procesul de îmbătrânire precoce, contribuie la reglarea activităţii organelor interne, benefice în tulburările de nutriţie.
Despre coenzima Q10 coenzima care existã deja în organism putem spune cã acţionează drept catalizator în reacţiile chimice şi furnizează celulelor din organism energia necesară întreţinerii vieţii, protejează inima, stimulează sistemul imunitar, prelungeşte viaţa pe cale naturală.
Coenzima Q10 are proprietăți antioxidante, tonifiante, vitaminizante, manifestă un puternic efect energizant la nivelul celulelor din organism, îmbunătățește activitatea cardiacă, cu acțiune pozitivă asupra inimii și a vaselor sanguine, susține funcționarea normală a sistemului imunitar,
protejează organismul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și de efectele nocive ale razelor ultraviolete la nivelul membranelor celulare, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire precoce, are influență pozitivă asupra metabolismului general, a nivelului de glucoză și colesterol din sânge, contribuie la menținerea normală a greutăţii corporale,, este eficient în curele de detoxifiere, crește rezistența organismului la stres, la efort fizic şi intelectual, înlătură starea de oboseală, revigorează organismal.
“Omul este natura naturii.”
Nichita Stãnescu