MIRACOLUL DIN ALGE

Alga Spirulina platensis are o compoziție extrem de complexã din punct de vedere nutrițional iar cercetătorii au inclus-o pe lista scurtă a superalimentelor. Ameliorarea anumitor afecţiuni de tip viroze respiratorii ușoare cu ajutorul spirulinei se realizeaza de obicei înainte de apariţia acestora.
Spirulina conține peste 280 de substanțe utile, protejează sistemul imunitar în ansamblul său, stimulând absorbția mineralelor în organism.
Consumul ei generează energie și este excelentă pentru sistemul imunitar în anotimpul rece dar nu numai, deoarece îl fortificã în fața anumitor viroze respiratorii ușoare de sezon. Pentru ca efectul scontat să fie maxim, ideal ar fi ca tratamentul profilactic să înceapă înainte de debutul afecţiunii.
Cele mai importante 7 calități ale spirulinei care o recomandã pentru un regim de viață sãnãtos:spirulina este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali, sursă a 49 de substanțe bioactive, acțiune terapeutică în peste 70% din maladii, efect excepțional în gută, reumatism, diabet, clorofila din spirulină are un puternic efect de regenerare și energizare imediată a întregului organism, aducând o vitalitate binevenită.
Este cea mai mare furnizoare de iod dintre toate alimentele cunoscute,excelentă și pentru vegetarieni fiind unică în mediul vegetal prin faptul că are vitamina B12, fiind de 30 de ori mai concentrată în această privință decât o porție de carne de vită, deține vitamine lipo și hidrosolubile, acizi grași și fosfolipide, enzime, printre care superoxid dismutaza, o enzimă care are capacitatea de a revitaliza fiecare celulă și neutralizează cei mai periculoși radicali liberi.
Datele din literatura de specialitate (in Nutra Foods, 2010) susţin cã spirulina este o sursã bogatã de proteine și contine o gama larga de aminoacizi, acizi grași saturaţi și nesaturaţi, polizaharide, vitamine hidrosolubile și liposolubile, hormoni vegetali, enzime, microelemente și pigmenti activi biologic (ficocianine si aloficocianine), autori Bob Capelli, Gerald R. Cysewski, Cyanotech Corporation, USA.
Colectivul de cercetãtori condus de Subhuti Dharmananda, Ph.D. in Biology, Director The Institute for Traditional Medicine and Preventive Health Care, Inc. (ITM), Oregon, USA a arãtat în lucrarea “Sea Buckthorn” cã fructele de cãtinã sunt o sursã naturalã polivitaminicã (cea mai bogatã sursã de vitamine A, E, carotenoizi, vitaminele C, P și întreg complexul B), microelemente bioactive (fosfor, calciu, fier, magneziu, potasiu) și acizi grasi esentiali.
Asocierea între spirulinã și fructele de cãtinã conduce la o combinaţie echilibratã de multivitamine și minerale care ajutã la restabilirea și echilibrarea funcţiilor metabolice ale unor ţesuturi și organe, influenţeazã pozitiv procesele de regenerare tisularã, stimuleazã și normalizeazã schimburile de substanţe la nivel celular, contribuie la regenerarea celulei hepatice, la stimularea sintezei de proteine și normalizarea valorilor transaminazelor serice crescute.

“Sănătatea e darul cel mai frumos și mai bogat pe care natura știe să-l facă.”
Michel de Montaigne