SUNĂTOAREA-PLANTA CARE ADUCE ZÂMBETUL PE BUZE

Fiecare plantă din lume are o poveste a ei, din vremurile îndepãrtate.
Natura are cea mai mare forţă vindecătoare,și ne-a fost lăsată de Dumnezeu ca să ne sporim cunoașterea despre noi înșine și despre lumea în care trăim.
Sunătoarea (Hypericum perforatum) readuce la viață organismele secătuite de astenii și depresii.Celţii dansau în jurul focului cu anumite tipuri de coroane de flori de sunătoare pe cap ca să alunge diavolii, iar in antichitate grecii o foloseau pentru a micşora febra şi a curăţa plăgile şi rănile, știute fiind proprietăţie sale antiinflamatoare şi antibacteriene.
Sunătoarea conţine taninuri, flavonoizi, saponine, iar culoarea roşie a ceaiului şi a uleiului de sunătoare i-a determinat pe oameni s-o numească planta Sfântului Ioan Botezătorul, figură care simbolizează viaţă veşnică.
Acestei plante miraculoase i se mai spune şi “planta surâsului”.
Preparatele naturale pe bază de sunătoare reuşesc să aducă bucurie chiar şi acolo unde nu mai erau speranţe. Puterea ei vindecătoare are multe valențe, dar cele mai importante componente ale sale sunt hipericina şi hiperforina, două substanțe de excepție în combaterea eficientă a depresiei.
La ora actuală, cele mai avansate cercetări germane pun în evidență faptul că sunătoarea este planta care ajută în cel mai înalt grad la redobândirea echilibrului sufletesc.
Așa se face că în Germania, dar și în multe alte țări vestice, preparatele pe bază de sunătoare sunt foarte mult utilizate. Este planta cea mai acceptată de către lumea medicală și cu o reputație nezdruncinată în industria farmaceutică. Sunătoarea are o eficiențã deosebitã în lupta cu depresiile de toate tipurile, cu insomniile și atacurile de panică, cu anxietatea și dezechilibrele emoționale.
Sunătoarea se regãsește sub formă de ceai și tinctură, dar și ca ingredient asociat în alte produse destinate unui număr larg de afecțiuni printre care și cele digestive.
Pentru dezechilibrele emoționale mai sus menţionate se recomandã cure de 2-3 săptămâni cu pauze de o lună, două dupã care se reia cura.