MAGIA UNEI GÂNDIRI NATURALE


Cel mai misterios organ al omului a fost descris acum câteva decenii de către un profesor emerit de la Universitatea Carnegie Mellon, Emerson Pugh, printr-un aforism celebru: „De-ar fi atât de simplu creierul uman încât noi să-l înţelegem, atunci ar fi atât de simplu încât nu am putea să o facem”.
Sãnãtatea creierului este potenţatã de combinaţia optimã dintre acizii grași Omega 3, Omega 6 și Omega 9 și vitamina E extrasã din anumite plante cum este cânepa și pinul.
Vitamina E este prezentã în mugurii de pin și în uleiul din seminţe de cânepã.
Eficienţa celulei nervoase crește atunci cand aportul de acizi grași Omega 3 și Omega 6, cei mai cunoscuţi, este crescut. Pe de altã parte acizii grași Omega 9 previn bolile cardiovasculare, reduc nivelul de colesterol și hipertensiunea, stabilizeazã greutatea și valorile glicemiei și grãbesc procesul de cicatrizare.
Surse bune de Omega 9 sunt uleiul de floarea-soarelui, uleiul din sâmburi de struguri și uleiul din seminţe de soia. La rândul ei, vitamina E este un antioxidant puternic, fiind deosebit de importantã pentru combaterea îmbãtrânirii ţesuturilor și organelor.
Cânepa indiană sau canabisul (Cannabis indica, Cannabis sativa subsp. indica) este o specie care face parte din genul Cannabis, familia Cannabaceae fiind o planta medicinalã și aromatică. Frunzele și îndeosebi florile (mugurii) plantelor de cânepă indiană conţin o substanță chimică sau drog cunoscută sub numele de THC (acronimul de la tetra-hydro-cannabinol) care provoacă persoanei care o fumează sau o digeră o senzație de euforie.
Denumirea științifică a cânepei Cannabis sativa, prezintă două subspecii, fiecare cu câte 2 varietăți: C. sativa subsp. sativa var. sativa, C. sativa subsp. sativa var. spontanea, C. sativa subsp. indica var. indica și C. sativa subsp. indica var. kafiristanica. Varietățile din subspecia sativa sunt utile pentru obținerea de fibre textile, iar cele din subspecia indica sunt utilizate pentru obținerea marijuanei.
Seminţele de cânepă însã fac parte din categoria celor mai nutritive alimente datorită conţinutului ridicat de proteine, acizi graşi polinesaturaţi Omega 3 și Omega 6 și fibre insolubile. De asemenea, conţin o mare cantitate de vitamina E, minerale ca magneziu, zinc, fier, potasiu, calciu și fosfor, dar şi microelemente precum crom, thorium, arsenic şi stronţiu.
Uleiul din seminţele de cânepă obţinut prin presare la rece, este o sursă vegetală de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 într-un raport optim echilibrat (1:3), net superior uleiului de peşte (1:4-5), contribuie la îmbunătăţirea şi normalizarea funcţiilor oganismului uman;este bogat în fitonutrienţi, care susțin sănătatea creierului, buna funcționare a sistemului nervos și restabilirea echilibrului emoțional; ajută la dezvoltarea creierului și stimularea activității sistemului nervos la copii; asigură îmbunătățirea capacității de concentrare și memorare, întreținerea memoriei la toate vârstele; contribuie la normalizarea valorilor colesterolului și trigliceridelor din sânge, ajută la reechilibrarea raportului dintre colesterolul rău (LDL) și colesterolul bun (HDL), normalizează tensiunea arterială; susține sănătatea inimii și a vaselor de sânge; optimizează funcțiile sistemului imunitar;ajută la ameliorarea unor tulburări funcționale cauzate de dezechilibre metabolice; protejează sănătatea organismului în condiții de stres, oboseală, în activități intelectuale intense și favorizează redobândirea bunei dispoziții și a stării de bine; ajută la regenerarea țesuturilor și reepitelizarea mucoaselor; hrănește și regenerează stratul subdermic, obţinându-se o piele sănătoasă și catifelată.
“Tot ceea ce vă place în viaţă este determinat de gândire”
James Borg