COCOTIERUL-UN ALT TIP DE PALMIER

Cocotierul (Cocos nucifera) este o plantă care face parte din familia Arecaceae, un palmier a cărui înălţime poate ajunge până la 25 m, are un smoc de frunze uriaşe în vârf, de 3-5 m lungime fiecare,fructul său este nuca de cocos, care conţine lapte de cocos, un compus sub formă solidă în partea dinspre coajă şi sub formă lichidă în interior.
Cocos nucifera este rãspândit la tropice, în Africa, Asia, America, Australia.
Din punct de vedere chimic conţine glucoză, fructoză, fosfor, colină, uleiuri, acizi (lauric, palmitic, oleic, butiric, caproic), glicerină, protein, unele dintre aceste substanţe se găsesc în uleiul de nucă de cocos, care prin rafinare şi dezodorizare devine unt de cocos.
Cocotierul are proprietãţi laxative și depurative.
Untul de cocos este se asimileazã ușor, poate fi consumat chiar şi în caz de hipercolesterolemie (nivelul crescut al colesterolului în sânge).
Laptele şi untul de cocos asigură organismului echilibru digestiv, precum şi o bună funcţionare la nivel de asimilaţie şi eliminare, sunt produse nutritive.
Laptele de cocos este extras din pulpa nucii de cocos, obţinându-se un lichid, numit și lapte de cocos ce conține vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6 și minerale ca fier, seleniu, sodiu, magneziu și fosfor.
Cocosul este recomandat a fi consumat pentru întãrirea sistemului imunitar, scăderea riscului de apariție a diferitelor patologii, reducerea poftei de mâncare și scăderea aportului de calorii, contribuie la reducerea inflamației și poate lupta împotriva virusurilor și bacteriilor care cauzează infecții.
Dacã doriţi sã preparaţi și o prajiturã am gãsit pentru dvs. https://jamilacuisine.ro/prajitura-raffaello-cu-nuca-de-cocos/