Acizii grași esențiali Omega 3 și Omega 6 sunt, sunt deosebit de importanți pentru buna funcționare a organismului indiferent de vârstă, având rolul de a stimula activitatea cerebrală. Amestecul de uleiuri naturale (din semințe de cânepă, semințe de in, fructe de armurariu, semințe de negrilică, ulei de cătină) este într-un raport optim, echilibrat.
Aceste tipuri de uleiuri vegetal îmbunătățesc capacitatea de concentrare, învățare și memorare. În plus, Omega-3 & Omega-6 vegetal contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, protejează sănătatea organismului în condiții de stres și activități intelectuale intense și are o influența pozitivă asupra vederiir.
Alte acțiuni benefice ale acizilor grași esențiali Omega 3 și Omega 6 vizează reducerea nivelului de colesterol și a trigliceridelor din sânge, reechilibrarea raportului dintre colesterolul rău (LDL) și colesterolul bun (HDL), îmbunătățirea circulației sanguine și a utilizării insulinei în țesuturi, controlarea proceselor inflamatorii și normalizarea tensiunii arteriale.
Omega 3 & Omega 6 vegetal împiedică dezvoltarea aterosclerozei, ajută la regenerarea țesuturilor și la reepitelizarea mucoaselor, hrănește și regenerează stratul subdermic și contribuie la redobândirea unei stări de bine.
O altã combinație care ajutã organismul este cea dintre lucernă, bogată mai ales în vitamină B12, pulbere de tuberculi de topinambur, biomasă de spirulină și extractul de lemn dulce. Este bogatã în enzime digestive, vitamine, oligoelemente, caroten, aminoacizi și proteine ușor asimilabile, are acțiune diureticã, ajută la eliminarea acidului uric, combate tulburările digestive și ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge, scade tensiunea arterială, îmbunătățește memoria și este și un foarte bun tonic muscular.
Cu proprietăți remineralizante, antianemice, antiinflamatoare, hipocolesterolemiante, antidiabetice și antiulceroase, plantele medicinale și aromatice restabilesc și echilibrează funcțiile metabolice ale unor țesuturi și organe, scad nivelul colesterolului rău (LDL) din sânge și împiedică dezvoltarea aterosclerozei.
Grație aportului ridicat de fibre (în special inulină), combinaţia este și un factor puternic detoxifiant.
“Omul este natura naturii.”
Nichita Stãnescu